Yusuf Ziya Hocanın Mahkemesinde Hocaya Destek Verildi

İslâm düşmanlarının ve bunların ardına takılan kimi muhafazakârların bir iftirayı bahane ederek hukuk lincine uğrattığı Yusuf Ziya Gümüşel hocanın 10 Haziran 2024 günü Kartal Adliyesi’nde görülen davası dolayısıyla Büyük Doğu Akıncıları Derneği mensupları da hocayı desteklemek üzere adliye önüne geldi ve basın açıklamasına katılmak istedi. Ne var ki, İslâm-Müslüman düşmanı grupların adliye önünde saatlerce protesto yapmasına ve Müslümanlara söven sloganlar atmasına izin verilirken, Yusuf Ziya Gümüşel hocanın avukatı Av. Fatih Dayı'nın üç beş dakikalık bir basın açıklaması yapmasına bile izin verilmedi.

Polis, dava için geldiğini düşündüğü sakallı her Müslümanı adliyeye 500 metre uzaklıktaki Kavaklı Camii avlusuna polisler eşliğinde tek tek götürdü ve adliyeden 9.30 ilâ 13.30 arası dört saat boyunca uzak tuttu. Cami bahçesine sivil polisler, cami kapısına da çevik kuvvet getirtilerek ve İslâm düşmanı grupların dağılmadığı öne sürülerek Müslümanların cami bahçesinden çıkışlarına izin verilmedi.

Basın açıklamasına izin verilmemesi bir yana, Av. Fatih Dayı'yla konuşan bir polis amiri "nasıl böyle bir adamı savunursunuz?" diyerek yetkisini aşan çirkin ithamlarda bile bulundu. Av. Fatih Dayı'nın ısrarı sonrasında, ancak cami bahçe kapısı dışında ve uzaktan adliyeyi gören bir otoparkta basın açıklaması yapılmasına razı olundu.

Yusuf Ziya Gümüşel hocaefendinin mahkemesinden sonra Büyük Doğu Akıncıları Derneği'nden bir heyet Hiranur Vakfı'nı ziyaret etti, sohbet ve istişarelerde bulundu.

18.118.164.246