HÜDA PAR Genel Başkanı Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu'yla Görüştük

Büyük Doğu Akıncıları Derneği'mizi (BDA) temsilen Genel Başkanımız Mehmet Ali Bayram ve yönetim kurulu üyelerimiz Cem Yılmaz ve Selim Zengin, HÜDA PAR Genel Başkanı Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu Beyefendi’yi ziyaret ettiler.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Aslan ve Hamdin Aslan Beyefendiler, İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik Beyefendi ve yönetim kurulu üyesi Emin İn ile Eyüp İlçe Başkanı Recep Sarıağaç Beyefendi’nin de hazır bulunduğu ziyaretimiz, Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun "İslâm'ın hâkimiyeti söz konusu olduğunda, bütün Müslümanlar ivazsız ve garazsız kardeştir" ölçüsü düsturunca, İslâm’ın hâkimiyeti gayretini birbirinde bulan sahici kardeşlerin samimi sıcaklığının hâkim olduğu bir havada gerçekleşti.

Memleketimiz ve İslâm coğrafyasının durumu ele alındı, meseleleri ve çözümleri üzerine istişarede bulunuldu.

Sohbet sırasında Zekeriya Bey hoş bir anekdot anlattı:

- "Ben gençken etrafta bulunanlar beni 'aşırı gidiyor' diye babama şikayet etmişler. Babam beni yanına çağırdı ve dedi ki: 'Oğlum, ben biliyorum, Allah'ın dini üzerinde aşırıya gitmek diye bir şey yoktur. Sen ne yaparsan yap, Allah'a olan borcunu ödeyemezsin, O'na şükrünü edâ edemezsin. O yüzden sana aşırı gitme falan demeyeceğim, ama taşıyamayacağın bir yükün altına girerek çabuk pes etme. İstikamet üzere hep istikrarlı ol.'"

Muhterem amcamızın nasihatini orada bulunanlar olarak hepimiz üstümüze aldık ve aldığımız her nefeste insanca, Müslümanca yaşayabileceğimiz nizâmın davasını yükseltmek ve kavgasını vermek duası, ahdi ve tekrar görüşme dileğiyle vedalaştık.

HÜDA PAR heyetine gösterdikleri kardeşlik ve misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyoruz.

3.15.29.119