Orhangazi Belediyesi'nin Gazze Programına Katıldık

Bursa Orhangazi'de 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 21:00'de Gazze'yi anlamak amacıyla, Gazze İnisiyatif Platformu tarafından “Gazi'den Gazze'ye: Bir Nefes” başlıklı bir program düzenlendi. Mehmet Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen programa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, siyasi partilerin ilçe başkanları ile yöneticileri, Aylık Baran Dergisi, Büyük Doğu Akıncıları Derneği, bazı STK'lar, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.Düzenlenen programda Gazze’nin ve Filistin’in dünya üzerindeki etkisi, yaşanan insanlık dramı ve özgürlük mücadelesi üzerine önemli konuşmalar yapıldı. Üç bine yakın kişinin dinlediği programda Said Ercan, Ayçin Kantoğlu, Dursun Ali Erzincanlı, Kâzım Albayrak, Ercan Çifci, Yakup Köse ve Tayyar Tercan, Gazze’nin durumunu ve Gazze karşısında Müslümanların neler yapabileceğini konuştu. Açılış konuşmasına Salih Mirzabeyoğlu’nun duası ile başlayan derneğimizin istişare kurulu üyesi Muzaffer Doğan, “samimiyetle Gazi’den Gazze’ye bir nefes olan bin nefes, bin nefes olan bir milyon olur, bir milyon da bir trilyon olur. Üstad’ın deyimiyle sular büklüm büklüm burulur. Dua edelim, Rabbimize yalvaralım, harekete geçelim. Fiilî duadan şimdiden mahrumuz, Allah o şartlara ermeyi nasip etsin!” dedi.

Muzaffer Doğan ağabeyimiz program öncesi Orhangazi Belediye Başkanı Sayın Orhan Aydın ve İlçe Kaymakamı Sayın Zafer Karamehmetoğlu'nu makamlarında ziyaret edip Büyük Doğu Mimarı Üstad Necip Fazıl'ın "Çile" isimli eserini kendilerine hediye etti.

18.226.150.13